torsdag den 23. maj 2013

Et par varme dage i pinsen

 Tulipaner, buske og træer har haft fart på i de sidste par dage.


Det sidste  grove  affald, blandt andet rosengrene og grenene fra de barklippede kristtorn kan ikke komme i komposten - men brændes af på bålpladsen, som senere er blomsterbed

 I midten af billedet ses den nedklippede kristtorn, som var vokset alt for stor og bred


 Bregnerne er allersmukkest inden de har "rullet" sig helt ud


 Æbletræet er i blomst - og hvis der ikke kommer frost, bliver der igen mange æbler selvom træet er skåret tilbage med 1/3





De fleste fugle har allerede unger i reden og disse 5 forslugne solsorteunger kan nok holde et forældrepar beskæftiget dagen lang
 

Fuglebadet er reetableret med sølvsnerle og bacopa, som jeg havde stor succes med sidste år


Jeg har reduceret antallet af krukker i år, men jeg kan ikke undvære duften af Heliotrop. Nu har jeg prøvet med en stammet version, som måske kan overleve vinteren i garagen .

Endelig håb om forår?

 Åh, hvor er der meget at gå i gang med - og vejret arter sig ikke altid til de gøremål man har på programmet.



En af de store opgaver som skal ske tidligt og når der er lidt tørt, er vertikulering af græsplænen. Det bliver gerne til omkring 20 store trillebørfulde af  mos.



En anden hastesag er oprydning på terassen så vi kan starte udelivet under hyggelige former





Jeg bestræber mig på at gøre det lettere for hvert år. Det betyder også at mange træer og buske bliver trimmet in til de bare stammer. Men det skal gøres indet det bliver håbløst at gøre noget ved det.



Jeg har aftalt med mig selv at krukker så vidt muligt skal beplantes med noget, som kommer igen
år efter år. Derfor får sukkertopgranerne, som egentlig kun var "julepynt" lov til at blive stående i deres fine sandstenskrukker (Gevinst i en havekonkurrence 2012). De er ikke sådan til at flytte med og kan køre på de fine understel jeg fik lavet af "møbeltransportvogne", som kan bære 120 kg.



Buksbom og mine stammede ligustertræer har overlevet allesammen og er flot grønne nu.



 Fuglebadet er igen beplantet med Bacopa og sølvsnerle. Det var en god ide at sætte fuglebadet i et kloakrør fyldt med sand - og plantet midt i den store krukke. 



Sidste år syntes jeg at det var synd med en strimmel udyrket jord på 1 meter langs hækken og derfor lagde jeg bønner her. I løbet af sommeren kom der virkelig mange bønner - og vi har stadigvæk nogle tilbage i fryseren. Det kan godt blive for meget. Derfor såede jeg græs helt op til hækken. Færdig med at holde den strimmel jord ren.




Tulipanerne blev sat meget sent - Røverkøb til 5 kr. pr. pose, men de kommer flot allesammen



Mine sønner kom med en skøn morsdagsbuket - og det var lige blomster og farver efter min smag. Det var en stor buket til en meget stor vase, men jeg har flyttet rundt med den for at få mest fornøjelse af synet og duften.

Forår? - nej desværre ikke endnu


Lige da jeg troede at sneen var ved at være smeltet, kom der en ny omgang sne

 
 ok, det ser da kønt ud, men nu har det varet længe nok


For et par år siden købte jeg en bred norsk sneskovl. Den kan lige "pløje" en 70 cm bred gang de steder, hvor der er behov for det



Bådfolket vil have fælles søsætning den 13. april. Det plejer at være sådan at folk kan klargøre bådene i påskeferien. I år havde vi meget tidlig påske og al bådmaling kræver mindst 5 graders varme for at man kan male. Der var skidekoldt nede ved havnen selvom vi var så heldige at solen skinnede et par dage - så vi nåede det - også i år og kom i vandet den 13. april ............grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr koldt.



I en pause fra bådmalingen var jeg lige hjemme for at varme næsen med en kop kaffe - og benyttede tiden til at kradse ud mellem, fugerne. Min tanke var at det burde være nemt, når skidtet i fugerne stadigvæk var frosset. 





Ind imellem er der dog krokus og juleroser, som allerede har stukket hovederne op

onsdag den 22. maj 2013

Fuglefodring i mange måneder

Det har været en meget lang fodringssæson i år. Jeg har fodret 50 kg afskallede solsikkekærner og mindst 120 hjemmelavede mejsebolde. I år har solsortene også troet at de kunne spise af mejseboldene med hovedet hængende nedad. Denne solsorte han havde et særligt godt øje til mig. Jeg håber at det bliver en ny halvtam solsort, som vil følge mig i havearbejdet og tage de regnorme jeg kan kaste hen til den.


Den var da smart nok til at drikke af de smeltende istapper

Dompapper følges altid parvis - og kom til sidst i april måned

Det har været en drøj vinter i slud og sne


Man kunne ligefrem se at solsortehunnen nød solens varme

Alle fugle ved mit fodringssted ser ud til at have det godt

Spætmejsen er en lille elegant fugl

Guldspurvene var meget talrige i år og kunne hurtigt tømme foderhuset


Hov - det var vist ikke lige en fugl jeg havde forventet at se