torsdag den 26. marts 2009

Jeg længes efter masser af blomster

Farvestrålende, knitrende tulipaner kan man aldrig få for mange af. Vi bor i nærheden af et tulipangartneri, som i denne tid skærer 30.000 tulipaner om dagen. Når de ellers har tid til en hurtig ekspedition kan man få mange ukurante tulipaner for en slik.
På nuværende tidspunkt, hvor vi nærmer os påske og rigtigt forår kan jeg gå helt grassat i en blomsterbutik. Lige nu er der masser af nye friske blomster i huset og jeg pønser på at forny nogle af de store stedsegrønne planter i nærmeste fremtid.

LØGVÆKSTER FRA NOVEMBER TIL MARTS

26. marts 2009 godt 3 måneder efter at løgene kom i jorden. Da det i sidste uge tegnede til hård frost, lagde jeg resten af min dyrt indkøbte orkideejord oveni kurven for at beskytte blomsterne lidt.
Det bliver til perlehyacinther - engang om nogle uger 26. marts 2009 - Påsketarzetterne er sprunget ud - eller er lige ved det 26. marts 2009 - Hyacintherne viser farve
6. marts 2009 - nu er der ved at ske noget
14. januar 2009
21. november 2008
Alt det jeg går og venter på
Om 2-3 måneder .............. måske?

onsdag den 25. marts 2009

MERE FORÅRSAGTIGT

Når man bruger øjnene rigtigt er foråret nærmere Her er der en lille forårsbebuder, som er glad for rødt
Jeg har arvet en søjle, som skulle på lossen..... Foreløbig står den her med vinterkrukken, men jeg kan sagtens forestille mig krukken beplantet med lange nedhængende blomster. Det vil tiden vise. Men jeg er glad for at jeg sparede vedkommende for en tur på lossepladsen.
Mange steder er jorden dækket af primulaer. Disse lysegule er altid de første der dukker op.
Det ser da allerede lidt forårsagtigt ud - når solen skinner vel at mærke
Endnu sender solen lange skygger

NU PIBLER DET OP AF JORDEN

Det er lige overraskende hvert år
Man kan næsten ikke tro det, men pludselig myldrer det op af jorden. Faktisk havde jeg været kuldskær og for doven til at kigge efter, men da jeg havde fundet træskoene frem, var der allerede mange blomster, som havde vovet sig frem, trods kulde og frostgrader

Vintergækker allevegne og i tætte klynger

Helleborus i lyserødt skrud. Dens mage havde kun fundet bladene frem endnu

Men se lige her: Ingen blade, men masser af smukke mørkerøde blomster. Denne plante har jeg sidste efterår fået af en venlig beboer på vores vej. Den så ikke ud af ret meget, men det har den rådet bod på nu
Erantis pibler frem alle vegne. De har dog været meget meget længe om at blive til flere end et par stykker. Nu kan jeg se at de også har smidt frø på steder, hvor jeg om ganske få uger skal i gang med lugejernet. Så må jeg hellere redde småplanterne før jeg går i gang.
Irisløgene har for længe siden skudt deres lange blade op gennem den frosne jord. Jeg plantede en del irisløg i forskellige farver i efteråret. De skulle gerne bruges i dekorationer når vi når til konfirmationsfesten for barnebarnet. På den tid er der ikke mange andre blå blomster fremme

SPADSERETUR LANGS LILLEBÆLT

En herlig gåtur langs Lillebælts kyst på Fyns' siden
Mon ikke vi allesammen har en yndlings-gåtur? Vores tur går langs Lillebælts kyst fra Kongebrogården, gennem skoven og ned til Middelfart Gammel Havn. Herfra op gennem skoven, forbi Keramikmuseet Grimmershus og ned gennem Skoven igen til udgangspunktet. Jeg tror at vi valgte vinterens smukkeste dag til vores gåtur. Det var koldt, selvom solen skinnede.
Gl. Havn i MiddelfartHer venter masser af arbejde - og det har det gjort i flere år Keramikmuseet Grimmershus
Ænderne flokkedes om de "varme kilder"
Den nye Lillebæltsbro
En kæmpevase foran Grimmershus

SÅ ER DEN VINTER NÆSTEN FORBI

Vinterens beskedne snemængder
Det ville have været dejligt med en ordentlig snedyne, bare een gang i løbet af vinteren, men sådan blev det ikke - i hvert tilfælde ikke indtil videre. Vi har jo tidligere haft sne ved påsketid. Men nu kan jeg godt undvære .