lørdag den 4. november 2006

Sommerens sidste blomster, kvædegele og æblekage

Kvædegelè, æblekage og de sidste blomster fra haven

Kvædegelé er dejlig til rødt kød

Skøøøn nem æblekage - mums med flødeskum

Der er absolut ingen kagebagemester gemt i mig, men min søsters opskrift til en nem æblekage hører til mine favoritter. Nem at bage, dejlig saftig, ikke for sød og.... hurtigt spist.

Opskrift: 2 æg, 200 gram sukker og 50 gram smør piskes sammen. Kom 150 gram mel og 2 tsk bagepulver og 1 dl mælk i dejen. Rør til det hele er blandet godt. Kom dejen i en smurt randform og drys 200-500 gram skrællede findelte æbler ovenpå.

Bag ved 180 grader i ca. 30-35 minutter. Tag kagen ud af ovnen og drys straks med mandelflager eller hakkede hasselnødder iblandet 2 tsk. sukker. (Man kan også komme pynten på inden kagen sættes i ovnen, men det bliver hurtigt for brunt.)

Min kage har jeg forbedret med lidt af det afskummede kvædegele som blev lagt ovenpå med en teske straks da jeg tog kagen ud af ovnen. Selvom vi kun er to til at spise den, tror jeg næppe at den overlever weekenden.

1 kommentar:

  1. uhm det ser god ud fru Hansen, hvornår skal jeg komme og hjælpe med at spise den???
    Knus fra
    Dorthe

    SvarSlet